おすすめスポット
みつみつ
Mitsu mitsu
#焼き芋 #専門店 #秋の味覚さつまいも特集 #sweetpotato
2:00 pm – 7:00pm
水曜日、木曜日
Wednesday, Thursday
徒歩17分
17 mins on foot
500円前後
Around 500 yen
農薬・化学肥料不使用のさつまいもを使った焼き芋を量り売りで販売するお店。みつ蜜の焼き芋は、焼き方にこだわっていて、蜜たっぷりの甘い「蜜焼き芋」と呼ばれる。焼き芋だけでなくシェイクやいも蜜、干し芋なども販売する。最近は地域と連帯し、京都産の野菜やパンも置いている。もちろんいつ食べても美味しいが、冬が一番美味しい時期だそうで、みつ蜜自慢の「大佳農産」の京都産のさつまいもを使った焼き芋が食べられる。夏には冷たい焼き芋「冷やし芋」も販売している。
KéFUスタッフ上野
It’s a Yakiimo (Japanese-style baked sweet potato) shop, using sweet potatoes free from pesticides and chemicals. They put effort on its baking process and their Yakiimo is called “Mitsuyakiimo” meaning it’s syrupy with its own sweetness. They also sell Yakiimo shakes, honey but made solely with Yakiimo, dried sweet potatoes, etc. They have recently started with working with other local shops and firms and sell Kyoto vegetables and breads. Although it’s delicious whenever you eat, but winter is the best season as you can eat their most favorite kind of sweet potato from Kyoto’s farm called “Haruka agricultural production”. In summer, they have chilled Yakiimo that goes perfect with hot weather.
KéFU staff Aki
https://goo.gl/maps/1psYfxJdci8fQM8ZA
https://3232aokuma.wixsite.com/yakiimo3232