KeFU

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KeFU stay&lounge

〒602-8476
京都府京都市上京区五辻通千本東入上る桐木町880

880, kirinoki-icho, senbonhigashi-agaru ,itsutsuji-dori, Kamigyo-ku, Kyoto 602-8476

telephone 075.748.0456

mail info@ke-fu.jp

Recommendation List

おすすめスポット

京つけもの本家こじま西陣本店

名前/Name

きょうつけものほんけ こじまにしじんほんてん

Kyo Tsukemono honke nishijin honten

ジャンル/Genre 

#漬物 #Tsukemono #京のお漬物特集

営業時間/Opening Hours 

10:00 am – 5:00 pm

定休⽇/Regular Day Off

水曜、日曜

Wednesday,Sunday

KéFUからの距離/Distance from KéFU 

徒歩で約10分

10 minutes on foot

料⾦/Estimated Cost 

-1,000

おすすめポイント/Recommendation Points 

百年以上の歴史を持つ漬物屋さん。「日々膳にのぼるものだから、丹精込めて良いものを」の教えを代々守り、地元の人から長年愛されています。素材は京野菜を中心に国内産にこだわり、塩押しと言われる工程はその日の微妙な温度や湿度により、塩加減や漬け時間を変えています。全ての工程を手作業で行い、職人の技が詰め込まれてできた漬物は逸品です。ぬか床作り教室もされていて自分用のぬか床を作ったり、こじま本店の特製熟成ぬか床に野菜を漬けて持ち帰ったりできるのでお土産にぴったりです。*一週間前に予約必須
KeFU staff 武村

Japanese pickled vegetables shop have long history more than 100 years. The shop has been loved by the locals for many years, following the philosophy of “Since it is something that is served every day, it should be made with the utmost care and quality”. The ingredients used are mainly vegetables grown in Japan, and the amount of salt and the pickling time are changed according to the delicate temperature and humidity of the day in a process called salt-cured. All pickles are made by hand, and the craftsmanship that goes into making them is exclusive pickled vegetables.
KeFU staff Takemura

場所/Address 

https://maps.app.goo.gl/SqYhu5TJLzk5mhUDA

Website 

https://honkekojima.co.jp/

Instagram 

https://www.instagram.com/honkekojima/?hl=ja