おすすめスポット
ティラガ
Thilaga
#エスニックフード特集 #インド料理 #Indian #南インド料理 #SouthIndianFood #ヴィーガン #vegan
11:00 am – 9:00 pm
不定休(インスタグラムを参照ください)
Irregular day offs (Check their Instagram)
バスで約20分
20 mins by bus
900 – 2000 yen
本格的な北インド料理と南インド料理の両方が食べられるお店。気軽に入ることができる雰囲気で、カラフルな店内が素敵。ランチもディナーもたくさん種類がありますが、看板メニューは南インド料理のミールスです。たくさんの種類のカレーやスープにライス、インドの漬物やパパドという豆の煎餅がついた豪華でかつお手頃な値段のメニュー。ミールスは基本的にヴィーガンですが、ヨーグルトのみ乳が使われいるので、抜きたい人は注文時にお伝えください。北インドとは対照的に、南インドはもともとあまり動物性食品を食べる文化がなく、野菜や豆が多く食べられていて、ミルクはココナッツミルクが良く使用されるようです。どれも具材たっぷりでしっかりスパイスが効いていてとても美味しいです。日本でインド料理というと北インド料理が多い中、ここではどちらも美味しくいただけるので、是非足を運んでみてください。
Thilaga is a restaurant where you can eat both North Indian food and South Indian food that are delicious and authentic. Inside is cozy and colorful with Indian-inspired decorations. There are a lot on the menu for both lunch time and dinner time, but the most popular one is the “meals” which has several kinds of curry and soup, rice, pickles, and papad. It’s basically free from animal-derived ingredients except yogurt (If you don’t want it, please inform beforehand”. In contrast to North India, South India traditionally doesn’t often eat animal-derived food but instead consume a lot of vegetables and beans. For the milk, they often use coconut milk. All the foods on the plate is full of vegetables and beans, deliciously spiced, and well flavored. In Japan where Indian food often refer to North Indian dishes, this is a rare place that you can eat both North and South Indian tasty dishes.